Integritetspolicy

Integritet är viktigt!

I grunden finns inga regelverk i världen som kan ersätta tilliten mellan människor även om de kan underlätta när vi inte riktigt hinner lära känna varandra från grunden.

Eftersom mindfield ab omfattar verksamhet av både rådgivande natur där sedvanlig, ömsesidig sekretess är en absolut och icke förhandlingsbar nödvändighet och omvärldsanalyser, fotografier och text publicerade på sidan och i en blogg är det extra viktigt att vara tydlig med hur personuppgifter hanteras.

Det korta svaret på frågan om vilken information mindfield ab samlar in från er som besöker mindfield.se är - så lite som möjligt och endast sådan information som är nödvändig för att vi skall kunna komma i kontakt med varandra, fortsätta en konversation eller utföra eventuella uppdrag eller samarbeten. Ingen information lämnas aktivt över till tredje part.

Det lite längre svaret följer här:

Kontaktformuläret

Meddelanden eller förfrågningar via kontaktformuläret under Kontakt eller In English uppskattas verkligen! Att kunna skriva ut mailadresser och telefonnummer direkt på sidan hade varit att föredra men i tider då robotar samlar in informationen från webbsidor automatiskt för att kunna skicka e-postspam framstår användandet av ett formulär som ett bättre alternativ. När du skickar ett meddelande landar det i en mailkorg hos mindfield ab. För att ytterligare skydda både dig och mindfields e-postkorgar från spam lagras också din IP adress och sk. user-agent sträng av sidan som hanteras i WordPress.

Att skicka ett meddelande innebär att du godkänner att ditt namn och din e-postadress sparas under konversationens gång och efteråt som stöd för att komma ihåg vad det var vi kommunicerade om.

Om något extra intressant dyker upp du kanske skulle uppskatta att tipsas om kan det hända att du får ett mail om det men du behöver aldrig oroa dig för att plötsligt börja få mail ifrån en tredje part. Du kan när som helst skicka ett nytt meddelande via formuläret eller via den mailadress du fått när du får svar och be om att konversationen och dina kontaktuppgifter raderas.

Ansvarig utgivare

Eftersom omvärldsanalyser, reflektioner på samtidsaktuella frågor och fotografier, ibland publicerade i bloggen eller den fotografiska portföljen, utgör en central del av verksamheten i mindfield ab har mindfield.se ett sk. utgivningsbevis registrerat hos Myndigheten för Press, Radio- och TV. Det innebär att sidan ges ut av mindfield ab och uppbär grundlagsskydd enligt Tryckfrihetsförordningen och Lagen om Yttrandefrihet. Det ger dig som väljer att skriva en kommentar eller att skicka ett meddelande eller information via kontaktformuläret, och den eventuella mailkonversation som kan uppstå ur det, källskydd eftersom det innebär att mindfield ab inte kan åläggas att lämna ut mailadresser eller källor till material till tredje part. Uppge gärna om du vill vara anonym om du skickar information via kontaktformuläret.

Personuppgifter, t.ex personnamn samt bilder som publiceras i bloggen och den fotografiska portföljen för att beskriva, reflektera eller illustrera ett fenomen betraktas i juridisk mening som redaktionellt material.

Ansvarig utgivare för mindfield.se är AnnaReet Gillblad

Kommentarer på blogginlägg

Kommentera gärna blogginläggen, inte minst om det leder till att vi alla lär oss något mer eller vidgar perspektiven ytterligare. Pepp är alltid roligt men det är tillåtet att vara kritisk också. Reglerna är enkla – inom lagens ramar, under eget namn, inte nödvändigtvis välformulerat i hela meningar och väl valda ord men fritt från könsord, hån och hot. När du skriver en kommentar godkänner du att den publiceras tillsammans med ditt namn men utan din mailadress. Du godkänner också att ditt namn och din e-postadress lagras i sk. cookiefiler. Fördelen för dig är att du då inte behöver fylla i dina uppgifter igen om du vill lämna ytterligare en kommentar vid ett senare tillfälle. Din e-postadress kommer bara att användas om vi behöver komma i kontakt med varandra med anledning av kommentaren. Alla kommentarerna granskas innan de publiceras för att undvika spam och sådant som strider mot reglerna ovan. Det innebär att det kan ta upp till 24h innan du ser din kommentar i flödet. Även om de granskas ansvarar du alltid själv för det du skrivit. För att ytterligare skydda både dig och sidan från spam lagras också din IP-adress och sk. user-agent sträng automatiskt i enlighet med den funktionalitet som erbjuds via WordPress. Den plattform sidan administreras i. Vill du ta bort din kommentar är det bara att skicka en till kommentar och be om det eftersom alla kommentarer granskas innan publicering.

Länkar till andra webbplatser

mindfield.se kan sk. inbäddat material förekomma i form av länkar till innehåll på andra webbsidor - t.ex musik, kontaktuppgifter, videoklipp, bilder och artiklar.  När du klickar på dessa länkar förflyttas du automatiskt till den andra webbplatsen och därmed också till den integritetspolicy som gäller där.

Hur gör jag om jag vill veta vilken information som finns lagrad om mig?

Ditt namn och din mailadress lagras bakom lösenordsskyddade lås och bom. Vill du att uppgifterna raderas är det bara att höra av sig via kontaktformuläret igen. Om du inte aktivt lämnat ditt namn och mailadress blir det genast lite knepigare. Då behövs din IP adress för att det skall gå att söka efter vad sidan lagrat. Den informationen är också begränsad till besök på sidan samt eventuellt om du lämnat sidan genom att klicka på en länk. Ingen information om din aktivitet lämnas aktivt vidare från mindfield ab till tredje part.

Upphovsrätt

mindfield är ett registrerat varumärke. Allt material på mindfield.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Vill du citera eller dela något av blogginläggen med andra är det naturligtvis jätteroligt bara du anger källan. Vill du använda dig av något av materialet är det bara att höra av sig så gör vi en överenskommelse om det.

  • Denna integritetspolicy har upprättats för att möta de krav som ställs genom GDPR - EU:s gemensamma regelverk för hantering av personuppgifter som trädde i kraft 2018.