SALLY WIOLA SESSIONS - SLOW MUSIC

Sally Wiola Sessions är en sammanhängande trilogi med akustisk instrumentalmusik sprungen ur artisten Sofia Karlssons längtan om att stanna upp och lyfta fram musiker med egenskaper som tidlöshet, musikalisk älskvärdhet och förmåga att beröra bortom genregränser. Att hinna arbeta annorlunda, mer intuitivt och organiskt, genom att också bjuda in influenser från en konstnär och en fotograf i processen. Det har varit en ynnest för mig att med kameraögats hjälp sjunka in Isabelle Hällsjös verk utifrån musiken, tillsammans med musikerna.

När det mörka i musiken går in i det ljusa dras mitt öga till en form i Isabelles verk eller en tillfällig rörelse i musikernas ansikten. Bilden som blir berör ibland något hos musikerna som lockar till nya fraseringar, ett nytt ljus eller ton som när den möter mig igen, påverkar vad mitt öga dras till och de nya bilder som blir. Så löper trådarna i och ur varandra mellan oss alla, i ett flöde ingen av oss har fullt medveten kontroll över, som är så sårbar och underbar på en och samma gång. Ett flöde, en dans, som bara kan uppstå därför att vi låter varandra vara i det där stilla utforskandet som det finns så mycket liv i men så lite utrymme för idag, trots att det är dit vi alla längtar. Den där platsen inom och mellan oss där sinnena klarnar och tillåts att expandera, där det är en sådan ynnest att få vara.

TACK ALLA! Ett EXTRA STORT TACK till dig Sofia för din helt ovärderliga uppskattning, din tillit och utrymmet du ger oss alla. Och Isabelle för att du frågade om jag ville ställa ut tillsammans med dig och verkligen menade det!

Trilogin består av följande album som i CD format också kommer med bok med bilder och text:

PIANO SOLOS med Martin Hederos

FIDDLE & ACCORDION CONVERSATIONS med LISAS – Lisa Rydberg & Lisa Eriksson Långbacka

GUITAR STORIES med Sofia Karlsson, Mattias Pérez, Daniel Ek och gästartister.

CD-albumen i serien "SallyWiola Sessions" finns att köpa i butik eller på nätet här:
NK Bokhandel i Stockholm
Bengans

Medverkande i Sally Wiola Sessions:

Sofia Karlsson, artist och producent
Martin Hederos, musiker
Lisa Eriksson Långbacka, musiker
Lisa Rydberg, musiker
Mattias Pérez, musiker
Daniel Ek, musiker
Isabelle Hällsjö, konstnär
Malva Fürst, grafisk design
Hilda Sandgren, MTA Production
Sven Lindvall, basist och ljud

PRIS & NOMINERINGAR

Fiddel & Accordion Conversations

2018 tilldelas albumet Fiddel & Accordion Conversations MANIFESTGALANS pris för bästa folkmusikproduktion. Motiveringen är en eloge till alla och en seger för allt det i livet som inte utvecklas linjärt utan kommer till mer som i den snirkliga dans livet självt är.

Juryns motivering:
”Nydanat traditionellt. Sökande existentiellt. Minimalistiskt exceptionellt. Vi hör ett skarpsinnigt musikerskap som blir en lisa för själen… Två instrument blir ett och en person blir två, i en dialog som förmedlar rofylld stämning, vacker harmoni, berörande djup och fjäderlätt sinnlighet. Manifestpriset för årets folkmusik går till debuterande duon LISAS som består av riksspelman Lisa Rydberg och årets dragspelare 2015 Lisa Långbacka, för deras ”slow music” produktion – Fiddle and accordion conversations” Sally Wiola Records/Playground Music

Guitar Stories

Grammis 2020. Guitar Stories nomineras i kategorin Årets Folkmusik. Priset går till Lena Willemark, Jonas Knutson och Mats Öberg  och skivan "Svenska Låtar."

Manifest 2020. Guitar Stories nomineras i klassen Årets Folk. Priset går väl förtjänt till duon Rydvall Mjelva för skivan "Vårvindar Friska."