Metod

Ensidiga metoder leder till enfaldiga beslut

2 september, 2016

Vetenskapen och konstens metoder strävar ofta efter samma sak – att på djupet utforska något för att uppnå någon form av ökad förståelse och kunskap.

Likheterna är så mycket större än vad som ofta görs gällande. Möjligheterna att komma närmare sanningen genom att kombinera metod från flera discipliner så stor och viktig, inte minst nu, i en tid då myten om att ”allt som mäts blir gjort” fått ett sådant genomslag.  Och som utan att ifrågasättas leder oss ner i en avgrund av beslut som fattas på felaktiga grunder eftersom metoderna som ligger bakom de sk. mätningarna är så bristfälliga, så ensidiga och används på ett så urskiljningslöst sätt. Här är ett fint exempel på utforskande metod. Inte därför att det är rätt eller fel utan för att det öppnar upp för ett mer mångsidighet perspektiv.

http://www.forbes.com/sites/christinawallace/2016/08/30/meet-the-choreographer-shaking-up-organizations-by-chasing-the-silences/#35bb13db40cc
AnnaReet Gillblad

KOMMENTERA GÄRNA
Reagera, reflektera, resonera, belys och upplys!

Reglerna är enkla – inom lagens ramar, under eget namn, inte nödvändigtvis välformulerat i hela meningar och väl valda ord men fritt från könsord, hån och hot.

Granskning sker innan publicering. Din mailadress blir inte synlig men sparas så vi kan komma i kontakt. Integritetspolicyn i sin helhet hittar du här.

Vill du visa din uppskattning med mer än glada tillrop är du mer än välkommen att göra det med en gåva. Swish 123 667 86 43 eller Bg 5310-2984

Bloggen publiceras av mindfield ab. Ansvarig utgivare AnnaReet Gillblad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar